Kärlek!

Jag har sådan kärlek till vissa saker i mitt liv, vi har fått en gåva att älska andra och då vet man att den gåvan har andra också fått, att älska någon annan. Att få känna sig älskad för den man var, den man är samt för den man kommer att bli är underbart. Själv älskar jag min familj mina underbara vänner, och ni vet själva vem ni är, ingen nämd och ingen glömd. Man upptäcker vid olika tillfällen att man har många vänner, ex när man som jag gjorde i går skrev julkort, det skulle inte bli så många men vart drar man gränsen?? man tänker okej ett till och sen blir det ett till osv....  vissa älskar man i grupp där alla har ungeför lika värde och vissa har en rang både högre och lägre. Man behöver ha det så, man kan inte prata om samma saker med alla utan vissa ger jag mer förtroende till än andra. Men jag älskar alla på mitt speciella sätt.

När julen börjar nalkas då saknar jag en speciell person i mitt liv, en person som gett mig så mycke kärlek under åren som varit, men som en dag inte kunde älska någon, inget som var synligt iaf. Men i mitt hjärta så vet och känner jag den kärleken ändå, en kärlek som inget eller ingen kan ta ifrån mig, kärleken från min mamma ♥ och kärleken till henne. Varje jul spelar jag hennes julfavorit låt, nämligen O helga natt, tror att hon sitter där uppe i himlen o lyssnar, jag har nu spelat den åtta gånger och ska så även göra i år, samtidigt njuta av att ha min familj samlad hemma, njuta av att vi har varandra.

Julen är en tid då man får vara lite sentimental och djup och det kommer jag att vara som alla andra år, men extra lycklig över att jag lever!!!!

Kram på er alla

Jul jul strålande jul

Ja nu börjar det att dra ihop sig till lucia sen rullar det på fram till jul, o de rullar ganska fort då. Känns som lite nedförsbacke! Andra år har jag alltid känt en stress runt jul, man vill ha det på sitt sätt, fast det är nog mer som man såg att mamma gjorde runt jul, så vill man ha det. Mamma slet o jobbade till sena natten dagarna innan jul så det är ingenting man vill ta efter men har gjort iaf. Fast i år känns allt annorlunda, känner mig lugn o harmonisk, har bestämt att bara göra det som faller mig in, vill inte känna mig som en urvattnad sill sista dagen innan jul. Aktivitet VILA finns ännu på mitt schema, samt PRIORITERA, de är ett bra ord.

Jag gör saker som skapar julkänsla för mig, spelar julmusik hela dagarna, dricker glögg, fast inte alla dagar!!! kokat knäck, gjort mammas hemliga senap som min man bara ÄLSKAR..... jag tänder mycke ljus och jag tänker mycke på mamma som jag alltid gör innan jul.

Den här julen ska jag ta hand om mig själv, inte stressa upp mig för småsaker, uppskatta livet och ta hand om min familj. Familjemedlemmarna som är ute i världen droppar snart in efterhand, ska bli kul när dom kommer hem för att fira jul. Fast just nu så är det skolan som tar mycke tid, rapporter, rapporter o åter rapporter.

Min psykolog har lärt mig att fokusera på en sak i taget, att inte ställa för höga krav på mig själv, att ibland bara få ta en stund för sig själv, bara få va här o nu helt kravlöst.

Har haft en underbar helg med människor som jag älskar, hockey och restaurang besök i fredags med underbara vännen mfl. Årsdagsbjudning i lördags för den 16 åriga sonen med besök av mina kära bröder, mycke skratt och prat. Och en jul pyssel dag med mannen i söndags!  men nu är det måndag, åter till skolarbetet!!

Hörs snart!!

Skolan tar all tid!

Oj va tiden springer iväg, oj va längesen jag fick tid att skriva, oj va skönt att känna sig fri från provtagningar, läkarbesök, behandlingar som tar musten ur en för ett X antal dagra framåt, ja de är såååå skööööönt att bara får vara som vanligt (nästan). Skolan är i full gång med vetenskap, vetenskap och åter igen vetenskap, ja allt för att C-uppsatsen ska gå bra, så att man förstår hur man ska gå till väga, men gör man det då? förstår? ja inte jag iaf. Har även varit en sväng i Luleå och träffat alla mina kursare, de va så himla roligt att ses igen, vi har skrattat, pluggat, druckit vin, ätit mat, pratat i massor. Äntligen var ordningen ställd som de ska va, katarina till höger och jag till vänster, kändes tryggt med invanda rutiner :-) Veckan blev full av uppgiffter som ska lösas, redovisningar avklarades.  Allt känns tufft men de ska nog gå, klarade min ortopedi tenta......... äntligen säger jag! så nu blir det praktik efter jul, skoj!

I kväll kommer sonen hem på en bit mat, han fyllde 16 år i går, tänk va tiden går. Han fick fira sin dag med att träna hockey så därför blev det ingen hemgång, men som sagt i kväll kommer han hem och på lördag blir det släkt firande.

I morgon ska jag göra mitt första besök hos gynonkologen som kommer ner från KS, lite pirrigt är det allt, men det går nog bra!!

Snart kommer dotri hem från Bryssel för att ev sen åka tillbaka och jobba fram till vårkanten, men de ska bli roligt att de kommer hem för att fira lite jul, även Mikka och Tomas kommer en vecka! Mina dagar framöver är full späckade med skolarbete, men va har jag räknat med då? semester? nej nu har jag vilat tillräckligt så de e bara och sätta fart, och med go hjälp så går det att klara det mesta, ja de vet jag nu av erfarenhet!!

Ha de bäst, ska uppdatera lite oftare, jag lovar!

P.s jag börjar få hår på kroppen....... nästan lite långhårig på hjässan.. ha ha
RSS 2.0