Glädjens dag!!!

Natten var lång, mycket lång. Vaknade flera gånger, trodde inte att jag var så nervös inför dagens besök på onkologen men de va jag tydligen. Har börjat sätta mig in i skolan igen, livet har börjat ta nya tag, jag mår fantastiskt bra, nästan för bra för att vara sant, om jag nu ska tänka som en pessimist. Man väntar liksom på ett bakslag, snart kommer det, snart. men de kom aldrig. Och idag när jag var på återbesök så säger DR att de ser väldigt bra ut!!!!!! röntken var ren och fin, syntes inget som inte skulle vara där och värdena C125 (cancermarkör värde)har gått ner till de normala, underbart fantastiskt. Att man kan få beskedet cancer, bli opererad, få cellgiftbeh och bli symtomfri, va kan man säga mer än GRATTIS till sig själv, vilken tur du har. Allt behöver inte bli det värsta de är jag ett bevis på. Nu ska jag plugga och göra så gott jag bara kan, sen får vi se om jag blir en Arbetsterapeut eller va de blir, men om jag blir det då kommer jag att ha med mig mycket bra i min ryggsäck, jag vet hur de är att känna orkeslöshet, maktlöshet, nedstämdhet, att förlita sig till andra. Arbetsterapeuten kan mycket om aktiviteter och det finns mycket som ingår i en aktivitet, att ha en aktivitet är inte att vara aktiv utan en vila kan vara en bra och nödvändig aktivitet. Men nu har jag vilat färdigt för en stund, nu ska jag njuta ännu mer än jag gjorde tidigare, göra saker som jag känner för, tänka innan jag gör något som tar för mycket energi av mig, samt inte lägga energi på saker som inte betyder något för mig.

Man lever inte igår eller i morgon man lever idag! kom de ihåg. Man har ett liv, endast ett, (va Jesus än sa) så ta hand om det och gör nåt bra av det.


Jag kliver av tåget nu, om jag kliver på igen får framtiden utvisa :-) om jag måste så gör jag det.

Ha de bäst!

Batterierna laddade

Nu är jag hemkommen från resan med min man och son, resan som gick till Bryssel där våra flickor bor just för tillfället. De va skönt att vara där men det är också skönt att komma hem. Väl hemma så hade skolan redan börjat så de va bara att sätta sig o lusläsa alla papper o åter papper. Fick ringa min gotl kursare och de va inte mycke mer att göra än att planera in ett möte hos henne på måndag. Vetenskapligt tänkande, vetenskapligt skrivande,evidensbaserad arbetsterapi,forskningsprocessen & problemformulering etc etc men de blir nog bra till slut när man väl satt sig in i det, man känner sig allt lite rostig på massa ord o formuleringar. Men jag längtar till v 48 när jag kan få se dom alla.

Mötet på Midi central av Elin

Jag tror bestämt att jag i min sjukdom fått lite kognitiva problem, man gör lite fel ibland samt glömmer, glömmer o glömmer, man litar inte på sig själv till slut. Skulle kanske inte berätta det här för det var så hemskt men nu är man hemkommen och kan då skratta lite åt det hela, men då var de inte kul. Vi övernattade på hotell på skavsta, flyget gick väldigt tidigt, 6.30 så vi skulle vara ute i god tid. Vi var i god tid, kl 5, nästan först till incheck, då min son som ofta tycker om att säga saker som triggar igång mig säger : mamma ditt pass har gått ut, varvid jag säger till honom med en blick och ord att det inte är kul att säga sådana saker när man står inför en resa, då säger han, de har ditt me pappa! Vilket tyvärr va sant....... jag höll på att svimma, ja nästan dö, fick sätta mig ner. Killen vid disken sa ju tyvärr samma sak!!!! vad gör man då? jo man väntar tills polisen öppnar 5.30, incheckning stänger 5.50. vi har alltså 20 min på oss att fixa 2 pass........ vi letar upp vart polisen sitter för att vara först för de kan ju finnas flera som oss :-) möter en vänlig kvinna som tar hand om oss, fixar våra pass till ett pris av 1000 kr STYCK, vi springer till terminalen där vår son sitter med alla väskor o bara väntar, vi checkar in, blir godkända i tullen, hamnar till slut på planet som tar oss till bryssel, men 2000 tusen kronor fattigare!!! vi kommer nog aldrig att göra om detta, man får inte glömma att kolla passen!

Denna staty bringar tur vid beröring, och tur är något jag behöver nu!
Våra fina ungdomar, gustav,elin och mikkaJag och mannen vid bryssels triumf båge


Hur mår jag då? ja jag känner mig faktiskt jäkligt pigg :-)  var på spinning i går, jag måste ju komma igång med träning igen för att få kraft o energi till skolan. Träning ger mig så mycket mer än bara energi, det ger mig ett välbefinnande som jag mår bra av, det ger mig styrka!!!! 

Nu väntar jag bara på svaren från beh, och svar kommer på tisd kl 11.00 vid mitt läkarbesök, håll tummarna för mig........ Ha de bäst mina vänner!!

Pa resande fot i Bryssels vimmel!

Är nu äntligen i Bryssel hos tjejerna, vi har haft o har ännu trevligt. De har blivit lite av varje, strosat pà stadens gator, druckit öl pà pubar, ätit god mat bade pà restaurang och hemlagat. Elin hade saknat min köttfärssàs sà de blev till laga mat, men de va ju roligt att de saknat den. Mikka har en lya som är ombonad och trevlig, i kväll blir det att flytta till elin samt middag hos familjen, de ska bli kul att träffa elins smà töser.

Skrev en omtenta samma dag vi reste och jag hoppas den gick vägen denna gàng; kände mig mer fokuserad denna gàng, hoppas hoppas! Har gjort röntgen men ska pà möte med dr när jag kommer hem, men de är dà de, nu är jag här i bryssel och glömmer allt annat för en stund........ Tycker att jag màr ganska bra och nästa vecka börjar skolan skönt. De ska bli roligt att se de andra igen!
Nu ska jag vila en liten stund för de tar allt pà kroppen att vara i en storstad och att promenera en hel del!
Ta hand om er för de gör jag, och kom ihàg att njut när ni kan/ Kram
RSS 2.0