Slutet är nära nu......

Veckan som varit inleddes med en förkylning som tack för hårt arbete hela helgen med C-uppsatsen. Det var min värsta helg någonsin, kroppen tömdes på alla buffrar av energi, den skakade efter sömn och mat som glömdes bort. Fullständigt isolerad från familj och vänner arbetade jag och min studie kamrat med ändringar som kom via mail från handledaren......... När klockan slog 01.15 natten mot måndagen lämnades då rapporten in och ingen av oss visste egentligen om vi tappat meningar ellr citat pga ändringar och omformuleringar, de får vi veta på onsdag nästa vecka när vi sitter där i Luleå för sista gången...Snyft!!!!
Praktiken är klar och den har varit jätte lärorik för mig, jag har haft en underbar handledare. nu arbetar jag med det sista uppgifterna innan avfärd till Norrland. Har fått min sista behandling inför sommaren, dr tycker att jag ska ta lite lov, men prover måste tas så att det inte händer nåt galet. Har nu packat för en sista resa till mina klasskompisar, ska sen vidare till Barcelona så de är mycke som ska planeras och packas. Blir nu hemifrån ca 12 dagar så de blir ganska länge (har väl inga blommor som lever när jag kommer hem).
Jag mår ganska bra förutom min förkylning som låter sig stanna kvar, men de ska nog gå de me, jag har ju haft värre saker som inte stoppat mig:-) Jag känner mig ganska lugn inför de som komma ska, vi ska ha lite fest i klassen på onsdag kväll och då ska jag koppla av fullständigt och bara njuta av mitt nya liv. Va ska man göra med all tid som man lagt ner vid datorn och som man nu inte behöver?? Jag ska läsa en sommar kurs så lite data blir de ju iaf, sen ska ju uppsatsen kompletteras efter alla felskrivningar!!!!

Denna sommar hoppas jag ska bli min bästa på väldigt länge, jag ska göra roliga saker och njuta av livet som bara den, ska umgås med mina vänner, sola bada grilla resa o mycke mycke annat, hoppas de är nån som vill hänga med mig bara!

Ska nog vårda kärleken me till min man och mina barn, de har inte varit så lätt för dem heller med min skola och sjukdom, men jag hoppas att vi kan rätta till det.

Nu går båten om någon timme, snart börjar sista examens veckan och det ska bli väldigt spännande!


NU BÖRJAR LIVET IGEN.........................


Få se om det hinns med uppdatering i veckan, ha det så underbart mina vänner och njut av allt som finns runt dig, och kom ihåg, Du har ett liv och det ska användas till nåt bra!

KRAMIS från Lammungen                            

Smälter som smör i solsken.........

..... de va dem orden som min doktor sa till mig för någon dag sedan, det som smälter är min TUMÖR!!! Ännu en gång har jag svarat bra på cellgift behandlingen, men hon betonar "för denna gång", jag vet ju att den kan komma tillbaka på något nytt ställe i min buk, den ovissheten får jag och min familj leva med. Men ännu är den inte helt borta. Har påbörjat min fjärde behandling igår. Min dr (Nina) är en fantastisk kvinna att prata med, lugn och sansad samt positiv. Hon tror att jag kan göra ett sommar uppehåll för att sedan återuppta med två behandlingar till, vilket jag tycker låter skönt!

Skönt att få slippa strukturera min vardag efter provtagningar, beh och läkarbesök under några månader. Nu vill jag göra annat. Snart är skolan slut och jobbet börjar, ska bli skönt att slippa alla skoluppgifter och alla måsten, jag vill njuta nu av vardagen. Bara göra det som jag känner är kul och vanligt, inga måsten!

Nu är det på sluttampen av C-uppsats skrivande, ska in denna vecka, sen är det praktik uppgifter hela nästa vecka sen är det nog klart.stööööön! men sen drar jag till Barcelona med familjen och då ska jag njuta med god mat och Cava. Hoppas det är badväder och varmt i solen.

Jag känner mig väldigt stolt över mig själv att jag har presterat allt detta det sista året, har varit många motgångar men de har alltid funnits någon där som fångat mig. Vänner som gjort mig glad när jag varit ledsen, vänner som lyssnat när jag velat prata, vänner som bara funnits där när jag inte orkat prata och familjen som gjort så gott de kunnat, mina bröder som har mycket runt sig själva har ändå orkat med mig, brytt sig om mig. Jag har upptäckt ett kontakt-nät som är enormt stort. Ett kontakt-nät som är fullt av energi, dem som bara tog energi ramlade ut genom nät hålen.

Nu ska jag bara se framåt, hitta nya spår att gå i, hitta nya strategier samt ta bort några gamla som inte längre behövs. Ett äpple om dagen håller doktorn borta samt mina älskade apelsiner som ger mig energi och vitaminer!


Det sista dr sa till mig va att jag skulle åka hem och fira samt rama in mina provsvar, firade gjorde jag hos en god vän i Visby, man vågar  inte ta ut allt i förskott!

Ha det gott mina vänner, försök att njuta av livet trots att flera av er inte mår så bra just nu, men jag lovar att det går att övervinna när man väl är mogen för det samt har energin.

KRAMIS!!


Tredje behandlingen avklarad

Nu är helgen snart slut och en ny vecka går en till mötes, en vecka full av rolig och intressant praktik, arbeta med C-uppsatsen (mindre kul men intressant), träffa silver världsmästaren, tjej-middag och lite annat av blandad kompott. Känner lite panik nu mot sluttampen av skolan men jag måste hålla mig lugn och sansad och tänka på min kropp. Har nu klarat av tredje behandlings perioden, en till inplanerad blir det iaf, men det är bara om proverna visar gott resultat.

Resultatet får jag inte veta fören om en vecka..... de e långt dit! Jag mår ganska bra kroppsligt iaf och ännu har jag inte sprungit huvudet i väggen... vi får bara vänta och höra vad dr säger.

Har börjat praktik som är väldigt kul och lärorikt, tänk att man aldrig blir för gammal för att lära sig nya saker, en ny värld har öppnat sig för mig, en ny klientgrupp att ta del av, psykiatrin! Vet alldeles för lite om den. Tryggt att veta att den finns och att den kan göra underverk.

Veckan som gått har innehållit för mig både tråkiga och roliga saker. Människors liv har satts på sin spets, unga människor som drabbas av stroke och svävar mellan liv och död, och där ingen vet dess utgång..... vi håller våra tummar för det bästa!

4 kant har det också varit, lika trevlig som alltid... ja M soffan är okej att ligga på!!! Familjen gör saker för att underlätta för varandra vilket känns skönt, att komma hem till dukat bord och städat hus är en underbara känsla, iaf för mödrar, Tack E!!

Veckan avslutades på väl organiserad tillställning i Eke med dans till Lasse Stefanz, bandet som jag var tvungen att lyssna på sen barnsben när man hade en mamma som älskade dansmusik, de var förresten hon som lärde mig att dansa hemma i vardagsrummet, min älskade lilla rara mamma som jag saknar oerhört, de va tider de.

Jag kan rekommendera ett besök hos Sifffens I sommar, du blir inte besviken!!!!
Nu har jag suttit alldeles för länge vid datorn idag med min Uppsats men lite flow har jag allt haft, ska dra mig mot soffan och lite kaffi och familjen!  Ha en bra vecka mina vänner och A, M, A och U kom ihåg den 15/5, jag hör av mig!!

Nu är det bara en väntan.......

Har nu påbörjat min tredje behandling i fredags, känner mig ganska pigg trots allt som är runt omkring mig just nu. På måndag börjar jag min sista praktik på psyk rehab samtidigt som c-uppsatsen ska jobbas på, allt är kul och intressant men lite mycke nu. Första cancermarkör provet togs i fredags så nu är det en veckas väntan för att få veta vad som hänt i min kropp........ En jobbig väntan kan jag påstå. Hoppas behandlingen gett resultat, ska i så fall ha en omgång till i maj för att sen ha uppehåll över sommaren och sen fortsätta på sensommaren. Kan vara skönt att få ett uppehåll för hur som så är de små biverkningar som är jobbiga, magkatarr som är jätte jobbig precis efter behandlinen, torra slemhinnor i halsen och olustiga känslor i kroppen, ena stunden taggad till tusen med energi som sedan går över i gråt och tandagnisslan. Så man är inte alltid kul att dras med kan jag säga.

Nu har vi iaf bokat en resa för familjen till Barcelona efter min examen i juni, vi måste ha något att se framemot och sedan nåt att se tillbaka till när de känns för jobbigt och är för känsloladdat. Vi får se va det kan ge!!!

Idag har det varit fagning med idrottsklubben inför pärksäsongen, och kvällen bjöd på mat på vildarves krog på Ljugarn som var mycket gott samt att jag slapp att betala, de va då det bästa!!! blev även kaffi hos I och D, en trivlo lördes kväld som vör säga ie sokni.
Tänk att skolan slutar om fem veckor, inte klokt va tiden gått fort och fortare kommer de att gå nu när det ska göras så mycket. Men de ska också bli skönt för det har varit många stunder som jag inte mått bra av skolan, den har stressat mig i min sjukdom vilket gjort att min energi inte räckt till att orka allt annat runt omkring som jag velat, jag får ta igen det vid senare tillfälle. Mitt liv kommer att räcka till många tillfällen, för de har jag bestämt, och jag ska försöka att njuta vid varje sådant så gott jag kan!
Nu får det bli sängen för kroppen säger ifrån med både magsmärta som inte vill ge med sig och ögonlock som trillar ner!

GOD NATT MINA UNDERBARA VÄNNER SOM HÅLLER LIV I MIN BLOGG GENOM ATT NI LÄSER OCH TAR DEL AV DET JAG SKRIVER!  KRAM


RSS 2.0