Kvinna i sina bästa år söker.....

En lugn och behaglig vardag, en strategi, kraft, svar på många frågor, kontroll, fler dagar i veckan samt fler timmar på dygnet, och även ibland en sekreterare, det var många önskningar men som faller in i varandra och som kan göra mig hel igen. En sak jag inte behöver söka efter är VÄNNER för dom finns överallt har jag upptäckt, vart jag än vänder och vrider så finns dom där, dom finns där just när jag behöver dom. De som är fantastiskt med dom är att man själv kan välja när man vill träffa dom, dom är mina vänner dom förstår,förstår dom inte så försöker dom förstå. Ibland kan man inte alltid förstå, så är det bara!  Men dom är viktiga för en människas överlevnad.

Jag tackar för alla vackra blommor, alla fina underbara kort som värmer en i allt elände, fina brev som gör att man bara vill gråta,  sms i mängder, samt hon med stort H som kommer nästan varje dag och bara finns där , lyssnar på en, hon kommer aldrig med lösningar utan hon bara finns där och belyser att vardagen finns kvar, och det är viktigt för mig, och det vet hon!!♥

Veckan som gått har varit full av jobbiga undersökningar med övernattningar på sjukhus, provtagningar, försökt avsluta min första del av praktiken på ett så bra sätt som möjligt för att på måndag börja på nytt praktikställe, vilket jag tycker är kul och avkopplande, samt försöker ordna med mina skoluppgifter. Samtidigt som jag ska oroa mig för mina nya besked om min cancer som troligtvis kommit tillbaka, nya cellgifter. SKIT säger jag.

Samtidigt som man ska ta hand om sig själv så ska man ta hand om sin familj, fast denna gång säger jag inte att jag ska vara stark för deras skull utan nu bryter vi ihop tillsammans och tillsammans ska vi komma vidare, Nu är vi ett.♥♥♥♥ ett hjärtan till er var!


Forsättning följer i detta som tycks bli en följetong.........

Ta hand om dig, unna dig nåt fint idag! see you

Tänk om någon kunde uppfinna.........

........en röntken maskin som talar om vart man har sina blodådror så man slipper bli fullständigt sönderstickad med blåmärken på armar och händer. Kan ju inte hjälpa att jag är svårstickad och värre har de blivit. Jag har min porta cart men den går tyvärr inte att spruta kontrast i inför skiktröntken.

Man kan tycka att det är en liten del att må dåligt över när man upplevt så mycket annat som vart jobbigt, men att ligga där, utlämnad och veta att det inte kommer att gå och man hör dom sucka och säga NEJ, det gick inte nu heller. Hur mycket ska man tåla??? När jag väl fick en nål som satt efter fem misslyckanden så gick röntken bra. Man kunde andas ut och plåstra om sina ömmande tummar som började bli blåa. Då var det dax att mentalt ställa in sig på nästa dag då det skulle bli en ny gastroskopi. Mannen fick ta en ledig fredagförmiddag och åka med vilket han gärna gjorde.

Ni som gjort en gastoskopi vet va jag snackar om, otrevligt är ett ord som säger lite om hur det är att ligga där o känna att man är magsjuk och groggy och man vill vara ifred. Läkaren var en underbar man som var lugn o sansad och vips så var det över. Som belöning blev det kaffi o macka i lassis matsal.  Men innnan vi lämna dr så kom nästa smäll, dom vill lägga in mig för en annan undersökning som man var tvungen att vara sövd samt ligga kvar...... det tar aldrig slut, känns som att det tagit ny fart istället.

Nu känner jag att det blir för mycket med allt som händer, återigen har jag tappat kontrollen, jag som nyss hade återfått den en smula. Inställa sig på måndag morgon för inläggning och undersökning via svalg och mage.

Därför mina vänner har jag bestämt att samla energi för att genomgå undersökningarna och därmed måste jag stänga av lite av mitt kontaktnät, orkar inte prata och informera hur gärna jag vill. Jag vet att ni förstår mig och det är era tankar som ger mig kraft och mod. Och jag är tacksam för att läkarna tar hand om mig och tar min a besvär på allvar.

Vet att det inte är roligt men vem har sagt att allt ska vara kul här i livet....... inte jag iaf!!


Lite bilder på mitt nya fina hår (som elin gärna vill ska bli rött igen)

Njut av livet och dagen trots att det snöat hela tiden, den försvinner en dag de vet vi alla!

Fånga Dagen men hur

Tänk att få åka bort någonstans där mina bekymmer inte existerar eller få vakna upp och se att allt var en påhittad och tråkig dröm. Ibland vill jag bara vara någon annan på denna jord, vara nån som slipper ta massa beslut om saker som hela tiden krockar i mitt liv.Fick träffa en ny läkare i fredags som ska ta "hand" om mig och min bekymmersamma och jobbiga klåda, hon var en trevlig kvinna, lätt att prata med samt tog sig tid att lyssna, ja för prata kan jag ännu ha ha. Mina värden blir bara sämre så hon är lite bekymmrad, därför blir det en massa nya undersökningar igen, börjar med skiktröntken på gallan sen blir det ny gastroskopi (som jag lova mig själv att aldrig utsätta mig för igen) för att se varför jag har "gallstas". De är bra att de vill gå till botten med mina gall-lever besvär men man ska orka med allt också. Allt detta kommer så fel i min tid, tid som jag inte äger just nu med allt plugg o praktik. Även käkkirg har hört av sig med tid som jag måste ta beslut om jag ska vänta eller inte, FAN o FAN säger jag, de kändes ganska bra att säga det :-)


Var på kalas i lördags som var mycket trevligt, njöt av några glas vin som straffade sig på söndagen och natten med en j-la klåda, men va gör man? på söndagen var det alla hjärtansdag, bjöd svärfar på middag  som uppskattade de väldigt. Han fyller snart 85 år o jag tror att han har mindre krämpor än va jag har, konstigt!

 I morgon har jag halvtidsbedömmning på praktiken, tror de går bra, samt ska Gustav på ortoped mott med sin axel men de får B ta jag har orko med mina egna lassis besök ! Undrar va mitt brysselkex o brysselkål gör? hoppas de hade kul i lördags när de firade kexets 25 års dag, tänk hon är snart lika gammal som jag....

Jag vill ha tid för mina vänner men känner att jag inte har de just nu vilket är väldigt tråkigt,men jag hoppas och tror att de har förståelse för de, känner mig aldrig ledig. Ska bli skönt när skolan är över, längtar till sommaren.




Nu blackar mina ögon dax att sova! Kram o godnatt
P.s Tack för fina blommor min underbara orkidé.

Tänk att man aldrig ramlat mellan två stolar!

Stamkund på lassis?? ja visst är man de, tur att de finns frikort, jag säger då de. Provtagningar var och varannan dag, läkare som skickar sms att de ringt in medicin till en, de kallar man service. Mina värden blir sämre och jag blir tröttare så de är tur att man har en bra praktikplats med en bra handledare.

Idag blev det nya besked och ny läkare som ringde upp för att ta över, lämnar nu kvinnokliniken för ett tag och ger mig in i kirurgin så får vi se va de kan hitta på. Ibland förstår man att människor faller mellan två stolar när de hela tiden händer nya saker men jag har aldrig fallit och de är något som jag är väldigt tacksam för, de har alltid tagit mig på allvar!! heder åt vår svenska sjukvård.

I morgon hade jag en inplanerad fm fika med min kära orkidé knopp men tyvärr så kom det en läkare i mellan, men de får gå hur gärna jag än ville träffa mina kära M, M är hon som skriver fina kort med rara uppmuntrande ord i, alltid possitiv samt tänker på andra hela tiden, jag lovar att jag ska ta mig lite tid till M nästa vecka.

Idag har jag hört min bonusdotter på Radio Gotland från Bryssel som snackar om hångel i hissen, aj aj kanske därför som hon ska sluta, fick kicken för hon hångla med Rainfelt i hissen. vem vet!!! Ja ja de får gå isåfall för nu är hon stor och vuxen, blir 25 år på fredag, shit snart är hon lika gammal som jag. Och det andra lilla brysselkålet har fullt upp att vara extra mamma till sin lilla 6 månaders baby när övriga familjen varit bortrest, de tycker jag är duktigt av henne, är stolt över de ansvar hon tar. Puss på dig!! Nu får det bli lite fika i soffan sen huvudstupa i säng.

Att vara engagerad är att ge med hjärtat kom de ihåg <3

Idel motgångar

Klådan gör sig påmind varje timme, varje minut o varje sekund.... tar aldrig slut, måste prova ny tablett. Måste få sova en helnatt. Natten till torsdag var helt urjävlig, resultatet blev hem studier, inte kul när man praktiserar men va gör man. fredagen var ganska okej, de blev lite hockey, skönt med en kall ishall för klådan. Lördagen bastade vi lite, jag o min goa vän, fast de va inte så bra... G var himla förkyld vilket gav andningsproblem och själv hade jag ätit dåligt pga magsmärta samt tabl påverkad vilket gjorde mig svimfärdig och hamnade på en bänk ,våt och kallsvettig. De va som två gamla tanter, ha ha . Kvällen bjöd på en trevlig rolig 60 års skiva. Söndagen skulle bjuda på hockey match av sonen, vilket de gjorde en period sen bar det av till akuten med axelskadad son. Klev in genom dörrarna kl 13.15 klev ut 18.50 vilket gjorde att jag missa inplanerad klinte revy kl 17. Väl hemma med sorken så blev det varma mackor för oss som var fullständigt urhungriga, tänk om det fanns en vagn med goda mackor man kunde få köpa, inte lätt att hålla humöret uppe vid lång väntan när sista födan man intog kl 10 på fm tagit slut i kroppen. Ja sorken lever iaf, alla kroppsdelar hela förutom en väldigt öm svullen axel efter en tackling av en spelare på över två meter + skridskor!!!!!


Igår blev de röntken för mig på lever o galla, visar ingen sten men gallsyran kommer inte ut vilket gör en lever väldigt irriterad som straffar mig med en urjävlig klåda, nya prover, ny röntken, nya utredningar är på gång..... nu är jag trött på allt elende, men än en gång är det bara att gilla läget! de ordet kommer nog att bli mitt nya motto, jag har fått gilla läget så många gånger nu så jag börjar bli bra på det.

Livet lär en nya saker hela tiden vilket ger en kompetens att hela tiden se möjligheter i olika situationer!

Kram på er från mig!

De tar aldrig slut........

Nu är jag så trött på allt som händer mig så jag bara vill skrika... skrika rätt ut i skogen. Kan det aldrig få vara frid kan jag aldrig få känna att livet ändå är rätt okej. Okej att man inte ska gnälla när man tänker på människor som dör i jordbävningar, människor som förlorar sina anhöriga osv osv, men jag vill också må bra!!!!. När man kommit över det värsta med va tandläkaren sa och man tagit ett beslut att göra det som är dyrast, vi snackar om 20.000 spänn !!!! shit va kul jag kunde haft för dessa pengar, men men va har man att välja på? inget... så nog pratat om det  (ångesten har lagt sig lite). Då kommer nästa, klåda över hela kroppen, då menar jag KLÅDA, visserligen kostar det inge pengar men de tar på mitt psyke. Man blir ju lite nojjig så de va bara att ringa till dr, de blev blodprov klådstillande medicin samt "jag hör av mig" och de gjorde hon, beskedet blev infl i Levern??? antingen har jag tullat för mycke eller kanske för lite?? men den mår inte bra iaf. Så nu ska de utredas med nya provtagn samt ultraljud och jag har praktik!!! hur ska jag få till allt?? tandläkarbesök, lassis, praktik, motion, C uppsats....... kan knappt äta för magen smärtar så. Inget ont som inte har nått gott med sig "man kanske går ner nåt hekto"...

I kväll lägger jag mig bara på soffan o gör ingenting, absolut inget, ja ja, jag kanske tycker lite synd om mig när jag ändå ligger där men de är väl inte förbjudet. Sen fick jag kallelse från MVC för cellprov tagning och det va ju lite kul, för jag har ju inget kvar att ta prov på, så de va ju nåt jag kunde prioritera bort!

Ofta njuter jag av tystnaden men just nu saknar jag alla familjemedlemmar, vill ha lite babbel i kåken, nån som pysslar om mig lite, nån som är lite jobbig... bara lite jobbig!!!  nu vet ni iaf lite hur jag har det, fast måste ju säga att jag fick mycke energi i fredags på 4 kants träffen, fast den försvann lite i allt kliande.

tack mina underbara vänner för alla skratten!! och tack till min "bästis" som alltid frågar hur de är, som alltid ringer före mig. NI ÄR SÅ GOA. 

nu har jag gnällt så nu blir det soffan, by by!! 

Oj glömde nästan... fick ju en vagel i ögat idag me :-) 
RSS 2.0