Idag fick jag ett vackert kort där de stod puss o kram!

Varför ska de ta sådan tid innan man blir av med en förkylning? näsan är röd o svullen efter allt snytande. Glad för att orken börjar komma tillbaks, känner mig piggare faktiskt. Jag fattar inte va dagarna tar vägen när man går här hemma o gör så lite som möjligt på så långtid som möjligt, ja ja lite saker har jag uträttat. Mannen o sonen är på fastlandet, har varit o sett hockey i Linköping så de har varit extra tomt i kåken, fast han kommer sent i kväll.

Fick idag ett kort av en underbar vän som muntrade upp mig, ja hon är så bra på att muntra upp andra människor fast hon har haft de så jobbigt själv, men de är väl då man vet att de behövs uppmuntran, Älskar dig Meta, de vet du!!

För några dar sen så prata jag med min underbara Katarina i Färgeland, de va så härligt att höra hennes göteborska, vi babbla om allt möjligt som har med skolan att göra, jag saknar dom alla, men jag hoppas att jag kan åka till Luleå v 48, hoppas hoppas.

Pratade med min brysselkaka i går, hon är me lite förkyld men vid gott mod, hon har de så bra o de känns skönt. I morgon åker min kära vän Gunilla till Polen för att semestra lite hos sonen, samt att mannen fyller 50 så då passar dom på,. Hon ringer mig nästan alla dagar o hör hur läget är samt tittade in på fika igår kväll, de blev lite babbel o glass. Vad vore livet utan dig vad vore livet utan mig va vore livet utan oss, helt värdelöst förståss :-)

I morgon ska jag göra något som jag funderat på en längre tid, något som jag vet att jag behöver, och jag hoppas att det blir bra bara..... vi får se. Ska även luncha med Monika, underbara monika, hon är en klippa, de ska bli skoj att babbla lite med henne. Nu har snart den här dagen gått, skönt.

See you later!!

När man tittar i sin spegelbild...

Måndag 28 sept, snart oktober månad, vilken månad vi haft med sol o värme nästan alla dagar. Fast idag regnar det, ett ganska skönt regn. En ny vecka börjar, nya biverkningar? ja vem vet. När jag ser mig i spegeln ser jag ett ansikte som jag inte riktigt käner till, eller kanske inte vill känna till. Ansiktet är blekt, hårlöst, ser trött ut fast man vilar hur mycke som helst, finns inga konturer som ramar in varken ögon elr mun. Jag Ett ansikte som annars gillar att skratta ofta, tycker om att bli road eller att roa andra, men inte just nu. Just nu så tär det hemska giftet i min kropp, får mig att må skit, men konstigt vore det annars för det ska driva ut gift ur min kropp så att jag blir frisk. 

Nu har jag en planerad beh kvar som jag vet kan bli ännu jävligare men kanske dock den sista, skulle vara skönt om de va så. Fick efter denna beh en spruta som hjälper de vita blodkropparna att bli flera så att jag blir piggare snabbare, sprutan var en dyr rackare för staten (14000 kr) bara 850 kr för mig ...... hoppas den gör susen. för den gjorde min helg till ett helvetet, ont i skelettet, varenda kroppsdel ömmar, drar o sliter.

Nu har man varit i systemet en längre tid med mediciner o läkarbesök och då får man till slut sitt lilla frikort på sjukhusbeh o läkemedel, och tur e väl de när man knappt får varken lön eller sjukkassa pga fel. väntetider etc...., man ska va frisk för att orka som de brukar säga.

Medicinlådan börjar bli full: Tabl mot magkatarr för att kunna äta, vätskedrivande för att något sånär hålla omfånget, droppar för att göra tarmen glad, förhindra illamående, och just nu värktabl o nässpray för att hjälpa förkylningen att försvinna. 

Biverkningarna blir fler men jag överlever dom, de e bara så jobbigt när man är mitt uppe i de, man tappar all ork, benen känns som bly när man går, allt man stoppar i munnen smakar metall, tänk ett glas rött till en god köttbit, man vet hur de ska smaka, man har en innre känsla för va som komma ska o så smakar de skit....  när man blir orkeslös så känner man sig darrig i kroppen, de rycker o drar i nerver o muskler, inget vill lyda, gör ont att bestiga golvet på morgonen, tusen nålar.

Men jag ska överleva det alltihop, vänta bara, jag ska gå i skolan, jag ska åka till bryssel o dricka öl, åka till luleå o träffa mina vänner o dricka vin, ja tänk va jag ska när jag mår bättre!

Raukarna på Fogelhammar, en underbar plats på jorden :-)

Nu kom den, man ska aldríg säga aldrig!

22 September Ja den kom som ett brev på posten, fast de va ju på lördagskvällen jag kände de och då är det ju ingen postgång :-) Har sagt länge nu att jag klarat mig från sjukdomar som förkylningar o andra influensor hela sommaren men nu kom den o de med ränta kan jag säga. Idag har jag legat deckad hela dagen med ont i kroppen o väldigt snorig näsa, men pratade med onkologmott o de blir ändå behandling i morgon, för så länge jag inte har feber så verkar de okej. Ja men jag ska orka o ta mig in till visby me , men jag vill ju bli av med de sista beh så jag kan få börja skolan igen . Men innan skolan börjar ska jag åka till bryssel o hälsa på mina tjejer, ska bli otroligt skoj.

De var väl kanske inte så bra att gå på spinning (sa Gunilla) för de florerar ju massa av baciller där, men nu har jag bestämt att jag ska isolera mig så mycke jag kan, vilket kommer att bli svårt för jag hatar ju att sitta ensam och tomglo (min mans utryck) men jag måste ju för min hälsas skull!

I lördags var jag på middag hos min bror med övernattning, väldigt trevligt att bara sitta o babbla en massa från förr ( var väl bara han o jag som tyckt, ha ha ) sen var jag o hjälpte han i stallet på söndags morgonen, en härlig cykeltur tidigt med underbart solsken. De va längesen jag ledde en stor häst i grimman ut till hagen, hästarna va snälla. Sen kollade vi lite på gustav när han tränade hockey innan vi begav oss hem jag o mannen. De blev en härlig promenad på kvällen.

Hoppas nu att allt går bra i morgon, samt att jag inte får feber under natten för då e de kört! nu blir de soffläge en stund till, fast jag är ju ganska trött på den o han på mig, tur jag gick hit o skrev lite så han fick svalna, ha ha

 Ha de gott, lev livet och njut!

Är så nöjd med mig själv!

Fred 18/9 idag har jag gjort något som jag länge längtat efter och som förut var min energi källa, spinning...... de är så härligt när man kan få trampa bort dålig energi. Jag har inte varit på spinning sen början på April månad, hade svårt att göra det innan operation för tumören tryckte på andra organ samt att orken trytade, men nu ville jag bara testa mig själv, o det gick helt fantastiskt bra, orkade hela passet utan att dimpa av eller att sjukvårdare fick göra återupplivning, ha ha !

När man inte mår bra plus att man inte får eller kan göra saker som tidigare gjorde att man mådde bra, då känns allt ännu jävligare!! Att bara få bort tråkig energi som man kan få när man går hemma och är sjukskriven är helt underbart skönt, man känner en ljuvlig känsla i kroppen som inte går att beskriva, ja de här ska jag njuta av ett tag och jag är så stolt över mig själv! :-)

I kväll är sonen hemma på besök, trevligt trevligt, och i kväll ska jag även prata med mina flickor i Bryssel över skype, de ska bli mycket roligt.

På måndag nya prover, och hoppas då på att det blir beh på onsdag ist. Dr tycker att jag ska ta de lugnt o njuta av min återhämtning och att jag är sjukskriven, ta hand om din kropp säger hon, men va ska man göra när man nästan klättrar på väggarna och har överskottsenergi, ja då tvingar man med gubben på en promenad de brukar funka :-) så de får bli en liten en nu innan tv soffan.

Ha de gott mina vänner och glöm inte att njuta när tillfälle ges!

Jaha hur blir de nu då?

Imorgon var de dax för behandling nr 5 men icke då, mina värden var för dåliga sa doktorn så de blir ett läkarbesök ist och ev behandling nästa vecka, bara att vänta o se.
Igår hade jag en bra dag, var och hälsade på min kusin i Hogrän, de var bara typ 13år sen jag var där ( hu va dåligt) men de var himla trevligt. Vi babblade en massa kul, åt mat och drack kaffe, man kan säga att de blev en heldag. På kvällen fira jag bror min som fyllde år, och han bjöd på mat, kan man ha de bättre? ha ha.

Idag har jag bokat resa för att fara och hälsa på flickorna i Bryssel, men allt bara jäklades så de blev lite fel men men  de får gå. Vi kommer iaf i väg men de är ännu flera veckor tills dagen D, men jag längtar dit och de är bra att ha något att se framemot. Man får bara hoppas att man håller sig frisk.

Nu har de gått ett antal veckor sedan alla flyttade och jag o mannen blev själva, o jag kan ärligt säga att jag saknar dom alla, fast i helgen ska jag umgås ganska mycke med lilleman och kolla när han spelar hockey :-)
Nu ska jag gå ut i solen för en promenad och kanske lite gräsklippning. Elin

Livet är ibland som en elsladd, man stoppar i sladden men de finns ingen ström!

Alla dagar som kom och gick, inte visste jag att det var livet? jo de visste jag nog men det är ett bra citat som man ska ta till sig. Det är ungefär som alla saker man ska göra i sommar o i sommar, men ops, där va sommaren slut, och hann jag göra det som jag tänkt? nej för man gick ju bara och väntade på sommaren.
Fast jag har nog hunnit med ganska mycke i sommar trots att den inte började så bra, man får vara nöjd med de. Hösten börjar krypa på en lite sakta, de är mörkt på kvällen nu, himlen är mörk. Idag när jag gick en promenad så fick jag ta skydd i vår kyrka (vackra Lau kyrka) för regnet fullkomligt vräkte ner, men de gjorde inget för jag gick in o satte mig med en psalmbok och faktiskt så sjöng jag lite på en psalm som jag tycker om, De finns glädje bortom bergen, den sjunger man ofta på begravningar, men jag tycker den är skön att sjunga.

När man sitter i kyrkan så känner man en frid på nåt annorlunda vis, de känns rofyllt och kravlöst. Man kan sitta där o tänka på människor man mött och som inte finns längre, man kan nästan prata med dom för att de känns tillåtet på nåt vis, ja kyrkan är en underbar plats och det är nog för att där går glädjen o sorgen hand i hand.
Lau kyrka

Jag har många vänner som tänker på mig, som hälsar på, som ringer och som skriver kort och ni ska veta att det betyder så mycket för mig att ha er!! och så har jag min familj som jag älskar och som älskar mig, fast en del är längre bort än andra.

De är ganska många i min omgivning som inte mår bra och som har problem, var o en på sitt sett, och som jag  vill hjälpa så gott jag kan, för fast man har egna bekymmer så behöver man ända vara öppen för andras.

Tänk va tre veckor går fort, nu e de dax igen för nr 5, men först ska jag göra lite kuliga saker som att besöka min kusin i morgon och uppvakta min bror på årsdagen. Ta vara på dagarna som kommer, de behöver inte vara stora saker som händer :-) nu ska jag ta en promenad

Göra eller icke göra, vad är viktigt?

7 Sept! Nu börjar en ny vecka, en ny vecka av sjukskrivning och mycke tid till att fundera, för mycke tid. Veckan som gick var inte så bra, hade dåligt med energi, kände mig svag och deppad. Jag har alltid varit en som funderar ganska mycke, de kan vara på allt möjligt, som ex hur de ska gå för barnen med skola och jobb, hur de ska gå för mig och mitt eget pluggande, hur framtiden  kommer att se ut för äktenskapet nu när barnen börjar dra sig ur boet, hur de ska gå för mina vänner, ja de finns alltid saker som kommer upp till en funderar stund.

Har alltid varit en person som vill ha lite framtidsplaner, tycker om att planera för att göra kuliga saker, men just nu så funderar man mycke på saker som man inte gjort och som man vill göra, vad är viktigt att få göra? va vill jag göra? min svägerska, som oxså har en sjukdom sa förra veckan när vi prata om saker man gör, gjort el vill göra, att det fanns inget hon ångrar att hon inte gjort men de fanns saker som hon hade gjort tidigare som hon idag inte kan pga sin sjukdom men som hon skulle vilja göra. De kanske inte alltid är så viktigt va man gör bara man gör de man tycker om, men ibland eller ganska ofta måste man ju göra saker som man ser mindre roligt att göra, de är ju så i livet.

Har tänkt att jag ska fixa en massa saker när jag är hemma men de blir inget av mig tycker jag, vissa dagar tappar man stinget precis, man tänker varför ska jag göra det här? måste inte göra det i dag!! De blir kanske så när man vet att man ska vara hemma en längre tid. 

Jag funderar mycke på min sjukdom, hur de ska bli sen??, allt har på nåt sett kommit ifatt mig nu, fast en sak är jag glad för och det är att min mamma slapp uppleva det här, att hennes dotter skulle få cancer som hon själv alltid varit så rädd för att få.

Nog med elände nu, min vecka slöt ändå ganska bra tycker jag med besök av Elin, min kursare o hennes lilla Elias 2mån, samt att sonen kom hem från staden (jag tvingade han) o åt fredags middag med oss, samt kräftskiva på lördagen, och en härlig söndag med vedstapling, söndagsbuffé på rest och en solig kvällspromenad, ja tänk va livet kan ge om man bjuder till lite själv.

Och från moderdjuret en slängpuss till min Elin i bryssel!!!
RSS 2.0