Boring!!!!!

Ja då var de åter en ny dag i mitt tråkiga höst liv, inte ens vädret kan vara med en. Ja man får se till att underhålla sig med något roligt så varför inte frosta av frysen, sagt o gjort så blev de. Nu står den där ute och tappar av sig sommarens isbildning :-) ja de kräver ju inte så mycket fysiskt av mig, eller varför inte ett avsnitt av Hem tillgården, inte helt fel :-) modernt och bra, min mamma såg de för typ 20 år sedan!

När jag blir frisk då ska ha speciella dagar i min kalender som jag ska tillägna andra människor som som är långtidssjukskrivna, arbetslösa eller dom som aldrig får tillbaka sitt liv. Då undrar ni säkert varför? jo för att dom som klarar av detta är värda att människor tänker på dom och hur himla tråkigt livet kan vara när man inte kan göra som man gjort tidigare, man tappar fullständigt inspirationen att göra något, man har inget att dela med sig till andra för de händer ju inget här, man frågar ut sin man om oviktiga saker som ex hur många anställda han har nu och vilka jobb som kommit in bla bla. risk finns att man blir folkskygg, man har sin trygghet i sin lilla bubbla och det är farligt.

Men jag har ju bestämmt att jag ska bli frisk och putta hål på min bubbla, snart!! Jag har lärt mig hur viktigt och värdefullt det är att ha uppgifter, att lägga in vila som en aktivitet, viktigt att inte ge sig själv dåligt samvete  samt att tillåta sig att vara deppig när man känner för det. Det är svårt att styra sig, ibland känner man sig bortglömd och blir ledsen för det och  ibland så vill man bara vara ifred och bli lite bortglömd.

På söndag fyller min dotter 19 år (hon är snart lika gammal som jag) och den får hon fira på sitt eget lilla vis, hoppas att nån kanske sjunger för henne :-) vi får fira när vi kommer ner nästa vecka med belgisk choklad och öl! När jag kommer hem så hoppas och tror jag att jag är fullmatad med energi och inspiration samt lite trött....... med tanke på vem jag ska träffa !!!! ja just de, två sprudlande bubblande energiknippen som vill visa upp sina liv för oss  på 5 dagar:-) men kul ska de bli!!

Från mig till er!!

ps, ett litet tillägg, nu är det alldeles för mycke hundar i alla trädgårdar i Lau som står och skäller och skäller, varför ska dom skälla på mig? är det för att jag inte gillar dom?? troligen!

Lite nervöst inför morgondagen..........

Sönd 18 oktober

Helgen har varit ganska bra, bättre än jag kunnat hoppats på. Hade nog ställt in mig på att det kunde bli jävligt, men jag har tagit väl hand om mig med vila och promenader. Sprutan är ganska jobbig för mig men som sagt bra för kroppen, benen har varit värst med växtvärk liknande smärta, kryp och muskelsmärta,  men som tur är så har jag en snäll man som knådar och masserar när det blir för jäkligt. Klarade även av ett 50 års kalas :-) 

De har varit skönt att ha sonen hemma på lite god mat och prat, men han for med bussen i kväll fast de är ju höstlov nu så de blir väl lite hit och dit denna vecka. I morgon är det stan som gäller för mig, RÖNTGNING av buk och lungor, lite pirrigt är det allt fast man ändå inte får veta något. Tycker att det är lite läskigt med den där kontrasten som far in i kroppen med blixtens hastighet, huuuuu!!!!

Nu är det inte många veckor kvar tills jag ska hoppa in i klassen igen men först så har jag en omtenta i ortopedi, samma dag jag åker mot bryssel, och den ska jag bara klara. FOKUS FOKUS!!
Gud va jag saknar mina kursare, ska bli så kul att höra hur dom haft det på sin långa praktik.

Men nu är det först och främst tenta o bryssel som gäller, sen jäklar........  ja ja, jag måste vila också, men de gör jag ju hela tiden, fast på torsdag så blir det lite fyrkants snack och slafa på monikas soffa, kul kul. 

Nu väntar sängen, ha de bäst mina vänner!!Några av mina goa kursare 

Ja nu är det bara att vänta på Facit

Torsd 15okt.  Dagen efter den sista planerade behandlingen, allt gick bra men däckade ganska snabbt efter pre medicineringen, fast de är ganska skönt att sova en stund för jag sover ganska oroligt natten innan. man väntar på att klockan ska ringa hela natten, och  när man vaknar då måste man upp kissa. Dessa fantastiska människor som arbetar på onkologen, känns som att dom är handplockade för sin uppgift. Man känner en stor trygghet och tilltro för att samtala om sitt liv och hur sjukdomen präglat ens liv. Aldrig att man känner att dom är stressade, inget dom visaar iaf. Fick en väldigt fin komplemang av min sköterska när vi pratade om hur jag själv känner att mitt utseende ser ut efter alla beh, man känner sig tom i blicken samt mörringad runt ögonen, men hon sa att jag hade ett sånt Ädelt ansiktsdrag när jag låg där med mina glasögon och var kalhuvad, samt att jag var även så fin i min huvudbonad att hon tyckte att jag kunde strunta i min peruk, ska suga länge på den komplimangen, fast jag vet ju att mina vänner tycker att jag är fin i mina olika sjalar. Jag har ju min goda vän som på sina olika resor förser mig med fina sjalar. För tillfället så kommer den jag har  från Polen!Den sista behandlingen för damen med det ädla ansiktetSå här ser det ut när jag ligger där kopplad till mina påsarJa man känner sig inte så vacker precis!

Nu står en röntken som nästa del efter behandlingen, sen samtal med dr, men de valde jag att ta efter min bryssel resa, vill inget veta förren jag kommer hem. Men kvällen igår var skön, bara slappa i soffan, men morgonen började tidigt med ett illamående men som gick över när jag tagit min medicin. ska även ta en sån där väldigt dyr spruta idag för snabb återhämtning men som känns väldigt jobbig för kroppen när den gör nytta. Men kan den hjälpa mig så är det bra, de som var skönt var att jag har frikort så den kosta mig inte ett enda öre :-)

Nu är det snart höstlov och då kanske man får se garbben lite mera hemma, ja ja man kan ju hoppas att hans kyl är tom samt att pengarna är slut :-)

Återkommer snart med nya uppdateringar!!

Hoppas att det är den sista, hoppas!!!

Tisdag 13/10 Ringde Onkologmottagningen i morse för att få svar om de blir någon behandling i morgon, den sista, ja ja planerade iaf, Och det blir!! mina värden va bra. Härligt härligt, jag blir så glad, bara tanken att de kan va den sista. Att få slippa dettat gift som tärt på min kropp med olika biverkningar, som gjort att mitt liv tappat struktur och ram, som gjort att kroppen tappat all ork och kraft, som gjort att jag varit tvungen att avstå från min skola samt andra saker i mitt liv. Sen blir det det en skiktröntken som ska ge facit på hur jag svarat på denna behandling. Och det kan jag säga är en stor oro hos mig, FACIT, de är nu de ska va bra, de är nu man ska gå igenom en slags besiktning!!

Man kan inte göra så mycket åt det, man kan inte påverka på något sett, inte ens fuska lite :-) man kan bara hoppas, hoppas.

Nu börjar jag min nedräkning till Bryssel resan, snart ska jag få krama om dom och kanske ska jag få säga att jag är färdigbehandlad, att jag är frisk. fast friskförklarad blir man inte förren om 5 år, men förhoppningsvis så mår jag mycket bättre. När jag kommer hem från min resa ska jag börja  skolan och det ska bli så roligt för jag saknar dom alla!

En dag ska jag sätta mig ner och tänka igenom vad jag lärt mig av detta, hur detta har påverkat mig som person, för påverkat mig de har de, och jag är inte den samma som jag var innan för allt som människan går igenom påverkar hur man lever vidare sitt liv. Men jag hoppas att det påverkat mig positivt, att man ser till att njuta lite mer än man gjorde tidigare, att man njuter av sina barn, sin man, alla vänner man har och att man inte tar allting för givet :-)


Idag är det höst på riktigt, väntar på att få ta min promenad men det haglar, regnar och blåser om vart annat, de får bli att städa lite tror jag. Sen i kväll ska jag till en vän på vinlotteri, några gamla arbetskamrater.

Sommaren är över nu får vi njuta av höstens färger!!!! Ha de gott

Höstkänslor <3

Nu börjar det kännas höst i luften på riktigt, sommaren är nog förbi för den här gången. Det är skönt när man kan få göra eld i braskaminen och få tända lite ljus, de blir så rofylt på något vis. Idag har de varit Hemse stortorgdag, men jag tyckte inte att de va så stort, blev nästan lite besviken. Det kryllar av krims krams o en massa konstiga kläder, var har maknadskänslan tagit vägen? ja ja de blev några korvar, en ask cocosbollar, lite vidruvar och några limpor, sen bara de av hem. Idag har jag även tagit blodprov inför nästa veckas behandling som jag hoppas att den ska bli den sista. Hoppas kan man alltid göra.

Förra veckan blev de lite personalfest, o de va väldigt trevligt att träffas med mat,lek o sång, tack ni som hittade på detta. Annars så var helgen väldigt lugn och de va mycket pga min förkylning som inte vill ge med sig, är fortfarande förkyld.

När man går hemma i sin ensamhet pga att man är så infektionskänslig och måste samla kraft så funderar man så himla mycket, både på gott och ont. Det bara pluppar upp tankar och funderingar hela tiden, men det är väl en process i det stora hela. Ibland finns det frågor som man inte kan reda ut själv eller som kanske inte går att reda ut, men då måste man ta hjälp och det har jag gjort. Kan säga att det var väldigt skönt att bara få prata prata prata och gråta med någon som står utanför det hela, någon som inte känner till en men som ändå kan få en att hitta vinklar åt olika håll. Dom är proffs kan jag säga!


Igår va jag och Ingalill på tjej date hos Meta ( min lilla orkidé) det var väldigt trevligt, mycket prat blir det, samt mycket skratt. Det behövs inte så mycket när man är med människor man tycker om, man behöver inte lösa världsliga problem, bara man kan skratta och gråta ihop så löser man ganska mycket. 

Så har då mina kära vän kommit hem efter flera dagars resa i Polen så det ser jag framemot att få höra om, tror jag ska ringa henne i kväll om hon orkar prata, man ska inte sjkuta upp de man kan göra idag till morgondagen sägs de ju!!

Siv gutt! 

RSS 2.0